Lite information om oss

Till nyhetssidan

Lite bilder har vi också

Om ni vill kontakta ossJag som förestår denna site heter
Mia Törnqvist och nås på 0158-22029 / 0707-764125.
Webmaster är Lasse Törnqvist och grafisk design är gjord av Eva Bredberg.

Tidigare aktualliteter
2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Aktuellt

Välkomna små valpar <3

.

Yava och rallyrosett

Chip och anlagsprov

 

180516: Jag får skämmas! Men med tanke på hur fort tiden går så har jag börjat räkna ner till pensionen, som en muckarkam..... en ganska låååååång muckarkam men ändå:-)!

I vilket fall som helst så har det hänt en del, först måste vi få presentera våra nya, vackar små valpar!! Jag nu lovat att inte längre gissa antal valpar i magen på tikar, 4 var mitt heta tips, 8 blev det! En säkrare tik än "Zavanna" får jag leta efter! Samma sekund som första valpen kom så kickade hon in till 100% vad som förväntades av henne! Inte minsta tveksamhet och hur lätt som helt! 8 valpar på drygt 2 timmar, lätt som en plätt! Precis som sin mamma "Holly". Och äter som en riktigt stor häst! Hon är en riktig pärla, och vi njuter av dom små som nu har öppnat ögonen och "springer" omkring i lådan! 5 hanar och 3 tikar, tikarna är fördelade men hanvalp finns kvar, även på foder! Bilder finns på kullens sida!

Duktiga Redspot´s Picnic In The Park "Yava" och matte Åsa har fixat 3:e godkända rundan i rallylydnad Avancerad, så nu lägger vi till RLD A till hennes meriter! SÅÅÅ imponerad! Supergrattis till er båda och jag är säker på att ni snart testar nästa nivå:-))

Ett till kalasduktigt ekipage, Redspot´s Jätten Jorm "Chip" och matte Jenny, godkänt anlagsprov i viltspår!! Dessutom jobbar dom massor med nose work och även där är han superduktig, nosarbete är nog helt klart hans grej!! Stort lycka till i fortsättningen!!

Ett par utställningar har vi också hunnit med, en inoff i Mjölby med Redspot´s Mylta Af Vattudal "Mylta", Dahlmis Legend Of Speed "Ville", Redspot´s Memory "Meja" och Dillergården Rasperry "Stella", alla med HP förutom "Mylta" som för dagen hade ett litet överbett...... Sedan åkte "Mylta" och "Stella" till Forshage för "Myltas" första officiella utställning....., VG men då hade hon ett "bra bett" men dålig könsprägel..... Alla fyra juniortikar med VG. Ja, ja, jag tycker hon är superfeminin i alla fall, en ganska stor tik men söt. Hon har ju sin egen sida, så tala om för mig om jag tänker fel:-)) "Stella" (och alla andra unghundstikar) EXC, inga CK. Dom behövde mer tid, och det kan man väl inte säga emot, dom är ju unghundar och då ska man väl inte vara klar? Men trevlig utställning, glada hundar och trevligt sällskap, jag klagar inte!! Piteå nästa.....:-)

I ö så har vi härliga dagar nu när sommaren har kommit, promenaderna blir mest morgon och kväll, sjön är lagom varm och gräset är grönt, hundarna har "hjälpt" mig plantera så nu är det typ kompostgaller runt allt! Fina rödvita <3, alltid mitt i! Framöver kommer "Zoya" och "Noa" att vara här för sedvanlig kollovistelse, det ser vi fram emot! Och givetvis att valparna ska komma upp på benen, får en större valphage och börjat smaka på utelivet!

Pil

Valpar på väg!

Söta lilla Meja

Härlig promenad i stora staden

180328: Så är det, förhoppningsvis, dags igen! Valpar på väg! Om allt går bra så ser dom dagens ljus i början på maj, valparna mellan Redspot´s Caprice "Zavanna" och Ta Wei´s A Dime For Your Dreams "Dime", givetvis tror vi att det är en mycket bra kombination! Till skillnad från förra kullen där den samlade åldern mamma/pappa var 18 år, så är det här två unga oprövade föräldrar, båda friröntgade, ögonlysta u a, känd PLD-status och utställda med excellenta resultat:-)! Så nu är "Zavanna" här för att stanna tills det är dags, hon bor vanligen i Östersund, så även om hon varit mycket hos oss redan innan, så får hon nu boa in sig ordentligt! Håller tummarna för att det blir ett gäng fina valpar!

Lilla söta Redspot´s Memory "Meja" har debuterat på utställning, inoff i Sollentuna, jättefin kritik från domaren, uppförde sig precis som en nyss fyllda 4 månaders valp ska göra (lite hopp och studs), och HP! Ett par till utställningar har vi inbokade under våren, lite träning skadar aldrig, Mjölby nästa! Också vår foderhande Dalhmis Legen of Speed "Ville" var med BIM och HP, och även han superduktig i ringen!

Ögonlysning, vår "Holly" är ögonlyst igen med notering som inte är allt för ovanlig, (ok för avel) och PLD normal, också vår "Stella", Dillnergården Raspberry är ögonlyst u a och PLD normal.

Superduktiga Francine och Redspot´s Clara Cookie-Dough har tagit sitt 3:e raka diplom i NW och är (precis som "syrran Cupcake) nu uppflyttad till NW2!!! Såååå imponerad av er! Har förstått att det kommer att bli väldigt svårt i högre klasser, men jag är helt säker på att ni kommer att lyckas där också framöver, lycka till!!

Just nu har vi både "Zavanna" och "Yenna" här eftersom matt bl a är och rider i Italien! Hur underbart låter inte det.... Vi hade ett par härliga dagar, hundarna, Marie och vi innan Marie åkte iväg, mycket snack, lite vin och promenader! Och snart kommer "Cookie" och "Cupcake", efter dom "Leya" och "Stella", och troligen en isländsk fårhund vid namn "Smilla"! Sedan kommer då förhoppningsvis valparna och då är det hemgång för övriga hundar förutom våra egna! Nu ska jag bara lägga in om semester, byten och komp, undrar var chefen kommer säga om det......

Pil

Två av den lilla ligan

Doris

Vår tjejliga

180128: Så har dom åkt, alla fina valpar! Som vanligt är jag säker på att jag har hittat dom allra bästa hemmen åt dom, och massor av rapporter har jag redan fått! Kanske inte att dom är rumsrena, och kanske att dom bits ganska ordentligt..... men absolut älskade, och det är en riktigt bra början! Så, Lycka till allihopa, ni vet var vi finns om ni stöter på patrull eller bara vill prata, och visa lite bilder på era rödvita, nya familjemedlemmar!!!

Apropå valpar, det verkar inte som mina planer ska hålla just nu:-(. "Dezza" gick i löp, men vi fick liksom inte till det. HUR trist som helst, både eftersom vi sett fram emot "Dezza/Myran" valpar, men också eftersom "Dezza" hittills bara löpt knappt en gång om året. Så nu får vi vänta läääänge på nästa chans. Nå ja, det är väl så här det är ibland, men synd om alla som visat sitt intresse för en valp. Men jag hoppas att min plan B kommer att funka, det vet jag nog ganska snart.... Återkommer med info om det blir som jag tänkt!

Vi var ju också iväg och röntgade vår "Stella", Dillnergården Raspberry, A! Så nu väntar ögonlysning och gonioskopering i veckan, tumme för det! Däremot blev det väl som vi befarande för killarna som fick en andra chans, Redspot´s Lexus "Lexus" och Redspot´s Bobby Brown "Bobby", där ville inte SKK ändra på föregående beslut så C/C resp A/C kvarstod:-(. Så synd på så fina, trevliga killar, jag är verkligen besviken:-(.

Något roligare, lilla söta Redspot´s Niocosia "Doris" har fixat första stationen på sin väg mot mästartiteln i rallylydnad (:-)), RLD N!!! Tjoho, så bra ni är, GRATTIS!!! Tror värligen att ni kan ta er upp ytterligare, fast viktigast är ju att ni har kul, och så får ju "Doris" vara tillsammans med mamma "Yava" eftersom hon också tävlar en del!! Lycka till i fortsättningen!!

Två nya valpar har vi på foder nu, Redspot´s Memory "Meja" och Dahlmis Legend Of Speed "Villy", båda bor nära och jag hoppas att vi kommer att ses ofta!!

Nu har jag bara två saker som jag önskar (just idag), att vi får tillbaka snön och kylan, härligt för oss alla och renare i huset! Och att jag får tillbaka lusten att åka runt på utställningar, visa mina fina hundar <3 och träffa trevliga människor! Undrar vart lusten tagit vägen.....??

 

 

 


Top